Gerecycled kunststof

De regio Zuidoost-Drenthe staat bekend om zijn maakindustrie. Vooral op het vlak van kunststoffen, polymeren, vezels en garens. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, worden schaarser en de sector is opzoek naar alternatieven. Afgelopen jaar is een aantal Emmense bedrijven verenigd in SUSPACC (Sustainable Products and Chemicals Cluster). Bedrijven die hierbij aangesloten zijn, zijn allemaal bezig met het ontwikkelen en aanbrengen van duurzame vernieuwingen in gangbare producten.

De afgelopen tijd belichtten we de bedrijven binnen SUSPACC. Wie zijn ze? Wat maken ze? En wat is er uniek aan hun duurzame manier van produceren? In het laatste deel van deze reeks maken we kennis met Machinefabriek Emmen. Dit bedrijf is werkzaam in de staalmarkt.

INTERNATIONAAL

Managing director Derk Jan Weeke timmert met compagnon Harm Veenstra flink aan de weg in infrastructuur, milieutechniek en industrie. Binnen infra is hun bedrijf gespecialiseerd in bruggenbouw. Duurzame oplossingen zijn in de staalmarkt nog niet vanzelfsprekend, maar Derk Jan wordt gedreven vanuit idealen en dat ziet hij meer en meer gebeuren in deze markt. Derk Jan: “Wij spelen steeds vaker in op duurzaamheid. Het is vaak wel een kwestie van pionieren en zoeken. Vandaar dat we onder andere partnerships zoeken in de markt. Prachtig voorbeeld hiervan is onze deelname binnen het bedrijvennetwerk SUSPACC. Daarin zijn we lid en ben ik daarnaast penningmeester van het bestuur.”

Het bedrijvennetwerk biedt ondernemers uit het MKB de mogelijkheid om gemakkelijker samenwerking te zoeken. 

Derk Jan

VOORDEEL VAN SUSPACC

Derk Jan vertelt: "Het netwerk is een spreekbuis richting overheden en kennisinstellingen, heeft een volwaardig lidmaatschap voor het Biobased Industries Consortium (Europees) en draagt bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van haar leden.”

MEER OVER SUSPACC

Ga naar de website 

Machinefabriek Emmen en SUSPACC

Machinefabriek Emmen en SUSPACC