Fineer producten

Losán Benelux is een multinational op het gebied van fineren. Je ziet producten van het bedrijf bij internationale ketens zoals Starbucks, maar ook bij lokale bedrijven waaronder Proeflokaal Bregje in Emmen. Grote kans dat jij de eindproducten onbewust regelmatig tegenkomt! 

Dunne laag hout

Houtfineer is een hele dunne laag hout die uit een boomstam wordt gesneden. Deze vellen hout worden op plaatmateriaal zoals MDF gelijmd waardoor het eindproduct een unieke uitstraling heeft en oogt als natuurlijk, massief hout. Bij Losán in Emmen worden vellen fineer verwerkt tot eindproduct. 

Produceren in Emmen

Losán is een van oorsprong Spaans bedrijf en de groep heeft maar liefst tien fabrieken in vijf verschillende landen. Omdat de wereldwijde vraag naar producten van houtfineer toeneemt, is er al in 2003 voor gekozen om Losán ook in Nederland te vestigen. Vanwege de gunstige geografische ligging van Emmen is er een grote fabriekshal met uitbreidingsmogelijkheden gebouwd zodat eindproducten snel door heel Europa en de rest van de wereld verspreid kunnen worden.

Iedere boom is anders, elk fineerproduct heeft z’n eigen unieke uitstraling. 

BEKENDE AFNEMERS

Producten van houtfineer kom je vooral binnenshuis tegen in bijvoorbeeld vloeren, tafels en (keuken)kastjes. Wist je dat de tafels van Starbucks van Losán komen? Dichter bij huis zie je de tafels van Losán bij Proeflokaal Bregje. Deze meubels van houtfineer zijn niet van massief hout te onderscheiden, let de volgende keer maar eens op!

DUURZAAM

Losán heeft als streven zo duurzaam mogelijk te produceren. Allereerst is het verwerken van een boomstam tot fineer vele malen efficiënter dan een boomstam verwerken tot een massief houten eindproduct. Er hoeven veel minder bomen gekapt te worden voor dezelfde natuurlijke uitstraling! Daarnaast zijn alle producten voorzien van FSC keurmerk, dat houdt in dat de houtproducten uit verantwoord beheerde bossen komen. 

Losan Benelux Factory video

Losan Benelux Factory video