Duurzame bureau- en opbergsystemen

De regio Zuidoost-Drenthe staat bekend om zijn maakindustrie. Vooral op het vlak van kunststoffen, polymeren, vezels en garens. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, worden schaarser en de sector is opzoek naar alternatieven. Afgelopen jaar is een aantal Emmense bedrijven verenigd in SUSPACC (Sustainable Product and Chemicals Cluster). Bedrijven die hierbij aangesloten zijn, zijn allemaal bezig met het ontwikkelen en aanbrengen van duurzame vernieuwingen in gangbare producten.

De komende tijd belichten we alle acht bedrijven binnen SUSPACC. Wie zijn ze? Wat maken ze? En wat is er uniek aan hun duurzame manier van produceren? In deel 1 van deze reeks maken we kennis met Drentea Office Furniture.

HERGEBRUIK

Het begrip ‘circulaire economie’ is bij Drentea heel gewoon. Het betekent: waardebehoud en het in de keten houden van grondstoffen, met een minimale milieubelasting. Drentea vindt dit belangrijk en maakt daarom alleen gebruik van grondstoffen en energie van hernieuwbare bronnen. De producten van vandaag zijn de grondstoffen voor morgen. Het bedrijf kan inmiddels vrijwel alle materialen en grondstoffen hergebruiken. Staal, hout en (kunst)stoffen krijgen hierdoor een tweede of derde leven. Drentea wil hierin voorloper zijn en is inmiddels een inspirerend voorbeeld voor velen.

UNIEKE SAMENWERKING

Door de vereniging binnen SUSPACC kan Drentea in samenwerking met anderen ontdekken hoe toekomstige producten nog duurzamer gemaakt kunnen worden, zonder in te leveren op kwaliteit en levensduur. Met het lidmaatschap willen ze bijdragen aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van duurzame bedrijfsactiviteiten in regio Emmen.

In 2020 willen wij in Nederland koploper zijn met circulaire interieuroplossingen voor een meer duurzame leef- en werkomgeving.

DUURZAME MISSIE

Drentea is een 100% Nederlands maakbedrijf. Ze ontwerpen en produceren moderne en duurzame bureau- en opbergsystemen voor zakelijk gebruik. De duurzaamheid van de producten en van de productiecyclus is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Daarbij heeft Drentea veel respect en aandacht voor de omgeving. Bijdragen aan het milieu, diversiteit en gezondheid is voor het Emmense familiebedrijf een vereiste.

Drentea en SUSPACC

Drentea en SUSPACC