Bekertray

Het bedrijf 3Axis R&D maakt allerlei producten met verschillende methodes zoals lasersnijden, CNC-frezen, 3D printen en CAD tekenen. Ze bestaan sinds begin 2018 en hebben al een kleine vaste klantenkring opgebouwd. Maak kennis met 3Axis R&D!

DE KRACHT VAN 3AXIS R&D

Het engineeringsbedrijf is gevestigd in Toolbox in het Rensenpark. Vanuit hier maken ze producten voor de zakelijke en particuliere markt. Ze bewerken hout, kunststof en aluminium met een CNC freesmachine en ze lasersnijden hout, kunststof en andere materialen. De freesmachine ontvingen ze gratis van Technologies Added na een gewonnen weddenschap. Zij kregen één van drie freesmachines van deze fabriek weer aan de praat en mochten deze – in ruil voor toelichting hoe ze dit hadden gedaan – houden. 

De mede oprichter van het bedrijf Ronald Bouland heeft in 2010 een mislukte kaakoperatie gehad waardoor hij uit de running raakte. Middels 3Axis R&D vecht hij zich met ondersteuning van Toolbox terug om weer iets op te bouwen. Hij zit vol passie en heeft veel kennis van productiemethoden en veiligheidsnormen. Doordat hij het bedrijf in zijn eentje runt, zijn de lijnen kort en kan er snel en flexibel gewerkt worden. Uniek is dat het bedrijf niet alleen seriematig werkt, maar ook prototypes bouwt en experimenteert. Daarbij begrijpen ze goed wat de visie van de klant is en vertalen ze dat naar het gewenste eindproduct.

Door de mix van een professioneel karakter en persoonlijk contact komen klanten graag bij ons. 

Ronald Bouland

VAN GEKOELDE HONDENBENCH TOT BAKKIE KOFFIE

De mogelijkheden met de productiemethoden van het bedrijf zijn eindeloos. Zo ontwikkelen ze momenteel een koelplaat voor in hondenbenches, hebben ze voor Bakkie Koffie recentelijk een meer dan 100 jaar oude koffiebrander omgebouwd tot een automatische productiemachine en hebben ze samen met studenten van Pro Emmen twee aapjes gemaakt als kunstwerk voor op het Raadhuisplein. Ook ondersteunen ze bij de ontwikkeling van een full scale F16-cockpit en leggen ze de komende maanden de laatste hand aan delen van de inrichting van De Drommedaar. Houten snijplanken en wandborden maken ze voor LedsDeco en de particuliere markt, desgewenst voorzien van een persoonlijke opdruk. 

De bekertray was een spontane weggeefactie tijdens de open dag van Toolbox, om te laten zien wat ze kunnen maken. Deze viel zo goed in de smaak dat er daarna nog meer van zijn geproduceerd om te verkopen.

AANWINST VOOR DE REGIO

3Axis R&D onderneemt maatschappelijk verantwoord en (her)gebruikt zoveel mogelijk regionale en duurzame materialen. De jongens die bij het bedrijf in opleiding zijn, kunnen weer doorstromen naar andere bedrijven in de regio zoals Landes. Klanten komen graag bij 3Axis R&D door de mix van een professioneel karakter en persoonlijk contact. Dat maakt ze toegankelijk voor zowel grotere bedrijven als particulieren. Met hun kennis en kunde bedenken ze veel innovatieve en creatieve oplossingen. De toekomstdroom van Ronald is om productiecapaciteit op te schroeven zodat er meerdere mensen aan het werk gehouden kunnen worden.

MEER OVER 3AXIS R&D?

Bezoek dan hun website!