Green PAC

Green PAC is een initiatief van Stenden Hogeschool en Hogeschool Windesheim: een open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten. Ze initiëren en faciliteren ‘businessdriven‘ kennisontwikkeling.

Bedrijfsleven

Binnen Green PAC wordt toegepast onderzoek gedaan, kennis ontwikkeld en worden (versnelde) innovaties gerealiseerd door een unieke samenwerking tussen hogescholen, universiteiten en bedrijven in de kunststofindustrie.

Door gebruik te maken van de verschillende faciliteiten die Green PAC biedt, wordt het bedrijfsleven in staat gesteld om tegen gunstige voorwaarden innovatieve projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Daarnaast richt Green PAC zich op het onderwijs in Noordoost-Nederland om de innovatiekracht rond kunststoftechnologie te versterken.

Lees meer over Green PAC.

Onderwijs

Green PAC is interessant voor studenten op zowel HBO als MBO niveau. Of je nu onderzoek wilt doen op HBO-niveau of wilt meewerken aan de concrete ontwikkeling van producten op MBO-niveau, binnen Green PAC zijn er volop mogelijkheden.

Zo biedt Green PAC:

  • Onderzoekplekken voor HBO-studenten gericht op aantrekkelijk, state-of-the-art toegepast onderzoek. Bijvoorbeeld uitvoering van testen en simulaties, bouw van prototypes, productie van proefseries en businesscases (met specifieke uitwerkingen naar marketing, sales);
  • Een dynamische leer/werkplaats voor MBO-studenten om uitgebreid en praktijkgericht te experimenteren binnen innovatieve projecten;
  • Een fysieke locatie voor post HBO-opleidingen met technische trainingen over (groene) kunststoffen, vezels en composieten, praktijkonderzoek en cursussen in onderzoeksvaardigheden.

Meer over de projecten?

Ga naar de website van Green PAC