Werken & Ondernemen

Werken & Ondernemen

Werken en Ondernemen

Ondernemen of werken in Emmen?  Er zijn bijna 8000 bedrijven gevestigd en het is de grootste industriekern van Noord-Nederland. Emmen loopt voorop als het om groene chemie gaat.

Werken & Ondernemen

Werken

In de regio Emmen zijn ruim 7.800 bedrijven gevestigd. Emmen is de grootste industriekern van Noord-Nederland waar talrijke innovaties op het gebied van groene chemie plaatsvinden. De nadruk ligt in de regio Emmen op de ontwikkeling van nieuwe kunststofvezels op basis van biologische materialen. Het aantal toepassingsmogelijkheden van deze biologische materialen is onbegrensd, van wegwerpbeker tot autogordel, van 3D-printing tot vliegtuigonderdelen en scheerapparaten. Daarnaast heeft Emmen een sterke dienstverlenende sector en biedt het werkgelegenheid op het gebied van High tech Systemen & Materialen, Logistiek, Chemie, Agrofood en Tuinbouw.

Het aantal toepassingsmogelijkheden van deze biologische materialen is onbegrensd, van wegwerpbeker tot autogordel, van 3D-printing tot vliegtuigonderdelen en scheerapparaten. Daarnaast heeft Emmen een sterke dienstverlenende sector en biedt het werkgelegenheid op het gebied van High tech Systemen & Materialen, Logistiek, Chemie, Agrofood en Tuinbouw.

Ondernemen

Regio Emmen is koploper in groene chemie op het gebied van vezels, garen en polymeren. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen in kennisinstituten, zoals GreenPac en Stenden Pre, aan de ontwikkeling van innovaties. 

Het samenwerkingsverband GreenPac heeft als enige in Nederland de COCI status op het gebied van duurzame kunststoffen, vezels en polymeren. Het EmmtecIndustry & Business Park (88 hectare) is één van de grootste bedrijfsterreinen voor proces- en chemische industrie in Nederland. Het bedrijventerrein huisvest multinationals als DSM Engineering Plastics, TeijinAramid, SunOil Biodiesel, Morssinkhof Plastics, Bonar, Cumapol en AppliedPolymerInnovations.

Emmen: innovatie productie stad

Emmen: innovatie productie stad

Winkel in Emmen

8,5 miljoen bezoekers per jaar
2e winkelstad van Noord-Nederland
Verzorgingsgebied van 305.000 inwoners 

Wilt u een winkel starten in Emmen? Download het Retail bidboek voor meer informatie.

Onderneming in Emmen

Wilt u uw onderneming verplaatsen, uitbreiden of starten in Emmen? Download dan de brochure over ondernemen, wonen en werken in Emmen.