VakantieBieb app 2019

Ook deze zomer is er weer de VakantieBieb-app waarmee iedereen gratis toegang heeft tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books.

Deze app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus. Hiervoor hoeft men geen lid te zijn van de bibliotheek. Voor de jeugd is de VakantieBieb al op 1 juni online gegaan, de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf 1 juli. Er zijn dit jaar maar liefst vijftig titels te downloaden! De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief.

De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Met deze app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.