Workshop familiegeheimen uit de Marokkaanse keuken

Zandzoom 72, Wilhelmsoord Emmen

Workshops

Zaterdagmiddag 19 oktober is er op de Kookzolder in 't Leeuweriksveld een workshop, familiegeheimen uit de Marokkaanse keuken. Doe mee en leer deze geheimen kennen!

Grootmoeders recept

Er worden drie gevulde weckpotten gemaakt met smaakmakers Touma m'ragda, gefermenteerde knoflook; Hamed m'ragda, gefermenteerde citroen; en S'men gefermenteerde roomboter. De inhoud kan steeds weer aangevuld worden zodat de potten levenslang meegaan.

Aansluitend wordt er geluncht met Marokkaanse gerechten waarbij de tongstrelende smaakmakers zijn gebruikt. De S'men, waarmee Mina Bahnini van www.habous-shopping.com werkt, kreeg ze twintig jaar geleden van haar grootmoeder. Je proeft de diepe smaken in haar gerechten.

Tevens krijgt iedereen die meedoet een hand-out met recepten en uitleg over de geneeskrachtige werking. Zo werkt de Touma m' ragda bij de verkoudheid en de S'men bij ontstekingen.

Meer informatie

De kosten voor deze workshop zijn € 65,- inclusief de Marokkaanse lunch. Het is van 11:00 tot 14:30 uur op de Kookzolder van tuinbouwbedrijf 't Leeuweriksveld, Zandzoom 72 (navigatie 71) Voor meer informatie en aanmelden: info@oogstenkokeneneten.nl

Aanmelden

De workshop vindt plaats op 2 november aanstaande. Aanmelden kan tot 28 oktober. Meer informatie via info@oogstenkokeneneten.nl