Weekend van de wetenschap

Kom naar NHL Stenden hogeschool in Emmen tijdens Weekend van de Wetenschap! Op 5 oktober ben je van harte welkom om deel te nemen aan tal van leuke activiteiten tussen 11:00 en 16:00 uur.

Activiteiten

Als student binnen de technische opleidingen werk je veel in MyConcept. Dit is een fabrication laboratory, oftewel, een ruimte waar ideeën worden gerealiseerd! Doe mee met een van de mini workshops waarin je aan de slag gaat met gave, wiskundige proefjes. Veiligheid staat voorop, dus een labjas en veiligheidsbril mogen niet ontbreken.

Stap in de wereld van kunststoffen! In het kunststoffenlaboratorium ontdek je hoe plastic korrels veranderen in een bloempot, maar ook hoe het sterke materiaal composiet wordt gemaakt. Wat dacht je trouwens van plastic flesjes, wist je dat je die in hele kleine stukjes kunt knippen en er iets compleets nieuws van kunt maken? Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de grote Kuka robot, een grote mechanische arm die bijvoorbeeld gebruikt wordt om auto’s in elkaar te zetten.

Bij het lectoraat “International Trade Expert Centre” (ITEC) ga je aan de slag met leuke en leerzame activiteiten over internationale handel. We geven je een korte introductie over internationale handel waarna je aan de slag gaat met een interactief lego game plaats om spelenderwijs ondernemerschap te leren. Of doe mee aan een van de quizzen waarin jij jouw kennis test over internationale handel!

De Pabo heeft een leuke STEAM stand! STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Alle onderdelen komen spelenderwijs aan bod. Aantrekkelijk voor iedereen tussen de 3 en 103. Bellen blazen met droogijs, probeer de Beebot, Ozobots, Dash&Dot of coderups, laat bootjes varen in het zwembad, maak muziek met de MaKey-MaKey, leef je uit op de iMo-learn of ontspan even in de kinetische zandbak.

Nieuwsgierig? Kom dan zaterdag 5 oktober naar NHL Stenden Hogeschool in Emmen. Tot dan!