Wat gebeurde er allemaal 50 jaar geleden?

Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, Emmen

Historische middag met bingo en livemuziek
Op zondagmiddag 27 oktober duikt de Bibliotheek Emmen in het verleden en gaat terug naar het jaar 1969. Vanaf 13.30 uur is er een historische bingo en wordt er live een aantal nummers gespeeld uit de serie ‘’t Schaep met de 5 pooten’ door Gerrie van der Veen en Jos Meulman.

 

’t Schaep met de 5 pooten’

In 1969 kwam de muzikale komedieserie ’t Schaep met de 5 pooten’ voor het eerst op de televisie. Met grote namen als Leen Jongewaard, Piet Römer en Adèle Bloemendaal. Een regelrechte hit, getuige de 6 miljoen kijkers. De serie leverde een aantal populaire liedjes op, zoals  ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?’, ‘Het zal je kind maar wezen’, ‘As je mekaar niet meer vertrouwen kan’ en ‘Vissen’. Gerrie van der Veen en gast-gitarist Jos Meulman spelen een aantal van deze liederen live. Zij spelen ook een aantal nummers uit de latere series.

Tussen de liedjes door gaat bibliothecaris Hank van der Vaart met zevenmijlslaarzen door het jaar 1969. Met een historische bingo staat hij stil bij een aantal opmerkelijke en bekende momenten. Volgens hem zijn sommige van deze zaken 50 jaar naar dato nog steeds min of meer actueel!

Meer informatie

Bibliotheek Emmen