Walk & Talk bijeenkomst voor werkzoekenden

Noorderplein 101 , Emmen

Kleinschalige activiteiten voor inwoners

Zoek je werk, wil je van werk veranderen of ben je op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar Walk&Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid je netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Iedereen die op zoek is naar werk kan elkaar in de Bibliotheek Emmen ontmoeten tijdens een Walk&Talk bijeenkomst. Met deze bijeenkomst geeft de Bibliotheek werkzoekenden een kans om elkaar op een hele laagdrempelige manier te ontmoeten, te netwerken, kennis en ervaringen te delen. Tijdens de Walk&Talk krijgen deelnemers praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed CV, (via Linkedin) solliciteren en netwerken. Er wordt een gastspreker uitgenodigd, maar bovenal leren de deelnemers van elkaar. Dit kan op woensdag 23 januari van 10:00 tot 12:00 uur.

Als je op zoek bent naar werk is dat een dagtaak. Alle activiteiten vragen je volle aandacht. Zorg voor jezelf is ook zorg voor je brein. Bij het zoeken naar werk heb je weinig aan je automatische piloot. Mindfulness leert je om je zo te focussen dat je makkelijker met een frisse blik kunt kijken en je zelf het stuur weer in handen neemt

Wat kan mindfulness voor mij betekenen als ik werkzoekend ben? Je zult vast veel adviezen krijgen want men heeft het beste met je voor. Alleen hoe je er mee om gaat om werkzoekend te zijn kan voor jezelf een hele opgave zijn en veel druk, gepieker en stress oproepen. Een MBSR mindfulnesstraining is een bewezen effectieve manier om je stress te reduceren en je focus en aandacht te trainen waardoor veerkracht, zelfvertrouwen en optimisme versterkt wordt.

Diny Kiers is mindfulnesstrainer en coach. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van volwassenen. Haar enthousiasme, inlevingsvermogen en levenservaring biedt vertrouwen en ruimte om vanuit jouw eigenheid, in een veilige sfeer nieuwe ervaringen op te doen.

Deelname aan Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Aanmelden kan via klantenservice@bibliotheekemmen.nl