Vrijheidscollege van Natascha van Weezel

Noorderplein 101, Emmen

Emmen Centrum, Lezingen

Op woensdag 24 april verzorgt schrijver en documentairemaker Natascha van Weezel een Vrijheidscollege in de Bibliotheek Emmen. Zij geeft in dit college haar eigen visie op vrijheid. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. Het is de derde keer dat Bibliotheek Emmen meedoet aan de Vrijheidscolleges.

Natascha van Weezel

Natascha van Weezel (1986) debuteerde op 20-jarige leeftijd met het zeer persoonlijke boek ‘Magere jaren’. In april 2017 kwam haar meest recente boek uit ‘Thuis bij de vijand’. Hierin beschrijft ze haar zoektocht naar de relatie tussen moslims en joden in Nederland. Natascha is tevens werkzaam als freelance journaliste. Ze publiceerde o.a. in De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en de Volkskrant.

Vrijheidscolleges

De Vrijheidscolleges zijn lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Thema’s zijn vrijheid van meningsuiting, van godsdienst en overtuiging, maar ook honger en tekort en de vrijheid om buiten gevaar te leven. Zaken die relevant zijn voor toen en voor nu. Maar de Vrijheidscolleges zijn er ook om jou te prikkelen en te inspireren: er is interactie en discussie, en ieder zijn mening wordt op prijs gesteld en gerespecteerd.

Meer informatie

Het vrijheidscollege begint om 19.30 uur. Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via de website en de balie van de bibliotheek.