Veelbelovend Delta Piano Trio te horen in de Grote Kerk Emmen

Emmen Centrum

Concerten & Muziek

Zondagmiddag 17 maart treedt het Delta Piano Trio, dat twee weken geleden nog te zien was in het programma Podium Witteman, op in de Grote Kerk in Emmen.

Eerste prijs op internationaal concours

Het Delta Piano Trio, Gerard Spronk (viool), Irene Enzlin (cello) en Vera Kooper (piano), leerde elkaar in 2013 in Salzburg kennen. Op het internationaal concours in Vilnius, Litouwen wonnen ze de eerste prijs. Sindsdien heeft het Delta Piano Trio veelvuldig opgetreden in zeer veel verschillende landen en  veel prijzen gewonnen.

In de Grote Kerk staan werken van Dmitri Shostakovich en Lera Auerbach op het programma. Het trio benadert kamermuziek als een vorm van communicatie, een constante uitwisseling van ideeën en een gedeelde weg van reflectie, ontdekking en evolutie. Met als doel hun eigen pad te vormen, heeft het Delta Piano Trio een gevarieerde en zeer persoonlijke repertoirekeuze.

Door collega’s wordt het Delta Piano Trio beschouwd als één van de meest veelbelovende jonge ensembles. Zij zijn bereid dieper de muziek in te duiken dan vanzelfsprekend is. Het trio studeerde bij Wolfgang Redik (Wiener Klaviertrio), Rainer Schmidt (Hagen Quartet), het Wanderer Trio en Anton Kernjak en werkt regelmatig samen met de Russische componiste Lera Auerbach

Meer informatie

Datum: 17 maart
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 17,50; Vrienden SGKC € 14,00 incl. koffie/thee
Kaarten reserveren via info@sgkc.nl, via www.grotekerkcultureel.nl, of via 0591 – 645180/ 621428