UCI Para-Cycling Road World Championships

t/m

Van 11 tot en met 15 september 2019 staan in Emmen de UCI Para-Cycling Road World Championships op het programma. De wereldkampioenschappen voor wielrenners met een beperking worden een fantastisch wielerfeest met honderden deelnemers vanuit de hele wereld, waaronder verschillende paralympisch kampioenen. Na de succesvolle World Cups Para-Cycling in 2017 en 2018 zijn de wereldkampioenschappen een prachtige bekroning voor Drenthe, de fietsprovincie van Nederland!

 

Juich TeamNL naar goud in Emmen!

De wereldbekerwedstrijden in Emmen haalden het beste naar boven bij de Nederlandse para-cycling selectie, maar liefst 32 medailles bleven er in Nederland. Ook voor de wereldkampioenschappen zijn de verwachtingen wederom hoog, zeker omdat de wielrenners van TeamNL zich kunnen kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio 2020. Maak het mee in Emmen en juich TeamNL naar prachtige overwinningen op de fiets, handbike, tandem en tricycle

Meer informatie

De UCI Para-Cycling Road World Championships vinden plaats van 11 t/m 15 september, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Van 11 t/m 13 september is het Raadhuisplein in Emmen omgedoopt tot het Beweegplein met allerlei activiteiten zoals een springkussen, gratis sportclinics en je kunt testen hoe je fit je bent. Op 14 en 15 september wordt het Beweegplein met alle activiteiten verplaatst naar de Meerdijk waar je kennis kunt maken met bossaball; een combinatie van voetbal, turnen en volleybal op een opblaasbaar veld met trampolines! Ook vindt er een gratis fietstocht plaats met verschillende afstanden.

Kom zaterdag 14 september óók gezellig op de fiets naar de Meerdijk voor het festival 'Op Fietse'. Van 13:00 tot 17:00 uur een gezellig Hollands WK feest met optredens van Jannes, Bouke en Chris de Roo. Toegang is gratis!