't Aol' Volk "die lieve oom Ferdinand"

Raadhuisplein 100, Emmen

Kunst & Cultuur, Voorstellingen

Zaterdagavond 23 februari staat de toneelgroep van 't Aol' Volk weer op de planken met het blijspel "die lieve oom Ferdinand" geschreven door Harm Dijkstra. Een leuke Drentse avond in de Rabozaal van het Atlas theater!

blijspel

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis: “Back to the roots”.  De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen hier ook al. De slechtziende oom Ferdinand wil niet accepteren dat er veel zaken veranderd zijn en meent dat voor geld alles te koop is. Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleid, wat vaak tot bizarre situaties leidt. Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van burgerzaken en immigratie nog wel even roet in het eten gooien. Maar….waarom wil oom Ferdinand na zestig jaar radiostilte weer terugkeren naar zijn geboortegrond?

Hilariteit, verbazing en zeker ook ontroering leiden ons naar de climax van dit heerlijke Drents-talige blijspel met soms een vleugje Engels.

Meer informatie

Het voorprogramma wordt vanaf 19:30 uur verzorgd door de kinder- en jeugddansgroep van 't Aol' Volk. Voordat het tweede bedrijf begint is er een kort optreden van de volwassen dansgroep. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.