Rondleidingen in aspergeboerderij Sandur

t/m

Vaart NZ 186, Nieuw-Amsterdam

Met kinderen, Workshops

Tussen Erica en Nieuw-Amsterdam ligt aan de Vaart, aspergeboerderij Sandur. Al geruime tijd een begrip in Emmen en omgeving waar het asperges betreft. Twintig jaar geleden begonnen met het telen van asperges op de uitloop van de Hondsrug, een perfecte plaats!!

Uniek kijkje

Volgens de vaste klanten zijn de asperges van aspergeboerderij zacht, iets zoet van smaak. Deze smaak wordt mede bepaald door de manier waarop de asperges verzorgd worden. Het oogsten van asperges is puur handwerk en gebeurt met een speciaal steekmes. Gedurende de maand juni zijn er op woensdag- en zaterdagmiddagen rondleidingen in en rondom de boerderij. Tijdens deze rondleidingen zal verteld worden hoe de teelt van asperges gaat, hoe je van asperges lekkere hapjes maakt en mogen er zelfs wat asperges gestoken worden. Een unieke kennismaking met asperges.

Winkel

Aspergeboerderij Sandur heeft ook een streekproductenwinkel waar naast asperges andere streekproducten gekocht kunnen worden. Alles op één plek om een feestelijke aspergemaaltijd te maken. Asperges schillen hoeft ook niet meer dankzij de schilmachine. De asperges kunnen vers en geschild worden meegenomen. Tijdens het aspergeseizoen staat er ook een kraampje op de wekelijkse warenmarkt in het centrum van Emmen op vrijdag van 8:00 tot 14:00 uur recht tegenover de Hema.

Meer informatie

De rondleidingen zijn iedere woensdag en zaterdagmiddag in juni van 15:30 tot 16:30 uur met uitzondering van zaterdagmiddag 8 juni. De kosten zijn € 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Er zijn ook mogelijkheden om rondleidingen  voor groepen te organiseren. Meer informatie op www.aspergeboerderijsandur.nl