Ronald Hanson te gast bij Kenniscafé Emmen

van Schaikweg 94, Emmen

Lezingen

Ronald Hanson, oud-Emmenaar verzorgt woensdag 16 januari bij Kenniscafé Emmen in NHL Stenden Hogeschool aan de van Schaikweg een lezing over de komst van het quantuminternet. Ronald Hanson is momenteel wetenschappelijk directeur van het onderzoekscentrum QuTech (samenwerking met TU Delft en TNO) dat onderzoek doet naar quantum computing en quantum internet.

Het quantuminternet is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van internet. Door deze techniek zal de snelheid en de veiligheid van het internet enorm toenemen. De technische universiteit Delft loopt in dit onderzoek voorop. Ronald Hanson is leider van dit onderzoek.

Alles om ons heen bestaat uit moleculen die weer uit atomen bestaan. Deze bestaan vervolgens weer uit quantumdeeltjes, ook wel qubits genoemd, zoals elektronen en quarks. Deze superkleine deeltjes kunnen wij ons niet eens voorstellen, ze vallen geheel buiten onze intuïtie en ervaring. Op langere termijn wil het onderzoekscentrum qubits en quantumverstrengeling toepassen in technologie zoals bijvoorbeeld in superveilig quantuminternet waarin informatie niet door anderen is te onderscheppen. Op kortere termijn wil Qutech samen met KPN de steden: Delft, Den Haag, Leiden en Amsterdam met elkaar verbinden via het eerste quantumnetwerk ter wereld.

De lezing begint om 19:30 uur. De entree is € 8,-. Kaarten zijn hier te bestellen.