Popronde op 31 oktober in Emmen

Emmen Centrum

Concerten & Muziek

Het grootste rondreizende gratis festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan. Ook Emmen doet dit jaar weer mee. Op 31 oktober komen er 28 talentvolle acts naar verschillende locaties in de stad.

Reizende muziekfestival

Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland en op 31 oktober doen ze Emmen aan! Bijna 30 acts presenteren zich bij de 20 deelnemende locaties. 

Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III en Haevn.

Nieuwe locaties

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook de Grote kerk, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. Dit jaar zijn er enkele nieuwe locaties toegevoegd: Ballij Schoenen, SÖT kleding, Trix hoeden en Boerland mode.

Programma

Tijdens Popronde Emmen vinden voor de officiële start van het programma een aantal previews plaats:
Om 15 uur is de officiële opening van de Popronde Emmen met een optreden van Bouke bij het CBK in het Rensenpark. De eerste show die middag is van het folkduo Wolf & Moon. De toegang is gratis.
Popronde line-up in het kort:
Start 19.00 uur bibliotheek Sterre Nacca x CRZE
Bij Trix Hoeden speelt LAURA om 19.00 uur
Club Lïmbo is Oor talent stage vanaf 21.30 uur met o.a. Dan August en Electric Company
Grand Café Plein is het 3voor12 podium, hier zullen vanaf 22:15 uur acts te zien zijn.
De Grote Kerk is het epicentrum voor de alternatieve, ruigere muziek met onder andere Alison’s Fall, Tricklebolt en Paracetamøl.
Voor het gehele programma + locaties, zie: www.popronde.nl/steden/emmen

Vanaf 00:45u is nightclub Senza de plek waar de afterparty losbarst, Hier zal met Druiprek de Popronde feestelijk worden afgesloten met een ouderwetse rave.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!