Poëziemddag in de bibliotheek Emmen

Bibliotheek Emmen, Noorderplein, Emmen

Kleinschalige activiteiten voor inwoners, Kunst & Cultuur

Op zondag 26 januari organiseert Bibliotheek Emmen een poëziemiddag. Deze middag dragen een aantal gemeentedichters, waaronder o.a. Eddie Zinnemers, Bertus Beltman, Eva Broekmann en Berendy Gähler voor uit eigen werk. De jonge singer-songwriter Lisa Ploeger zorgt voor de muziek.

De toekomst is nu

Van 30 januari t/m 5 februari 2020 wordt in Nederland en België de Poëzieweek georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘De toekomst is nu’. Tijdens deze week zijn er veel activiteiten, zoals de bekendmaking van De Grote Poëzieprijs, De Gedichtendag en de Finale van de NK Poetry Slam. Boekhandels en bibliotheken door het hele land ondersteunen deze Poëzieweek met activiteiten en promotie.

Gemeentedichters Emmen

In de gemeente Emmen is sinds 1 mei 2013 een groep gemeentedichters actief die om de beurt een gemeentegedicht schrijven. De wekelijkse gemeentegedichten worden o.a. gepubliceerd in de Emmer Courant, op de website van de stichting en op Facebook. De afgelopen jaren treden zij standaard op tijdens de poëziemiddag in januari bij Bibliotheek Emmen. 

Lisa Ploeger

Lisa Ploeger is een 18-jarige singer-songwriter die al vanaf jongs af aan op het podium staat. Zij speelt een variatie van covers en eigen nummers in de genres country en folk. Zij trad onder andere op tijdens  het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019 gestaan en deed mee aan het coaching traject Popsport 2019.