Pianodag Atlas Theater Emmen

Raadhuisplein 100, Emmen

Concerten & Muziek, Workshops

Op zondag 14 april vindt de jaarlijkse Pianodag plaats in het Atlas Theater in Emmen. Het is voor het vijfde jaar op rij dat deze dag voor pianoliefhebbers plaats vindt. Er is dan ook een bijzonder feestelijk programma samengesteld. De Pianodag is bedoeld voor (amateur-) pianisten, pianodocenten en verder voor iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in pianomuziek, klassiek of licht en popmuziek.

Egorov

Gelauwerd schrijver Jan Brokken geeft samen met pianist Marcel Worms een concertlezing over de jong overleden Russische pianist Youri Egorov. Eerder bundelde Brokken zijn persoonlijke herinneringen aan Egorov in zijn roman ‘In het huis van de dichter’. Marcel Worms heeft les gehad van Egorov en speelt muziek die hij bij hem gestudeerd heeft en die Egorov zelf speelde, o.a. van Bach en Mendelssohn.

Workshop

Op het programma staan verder een workshop Spelen voor Publiek door pianoduo Elvire Boelee en Dimitar Dimitrov met het doel podiumangst te overwinnen en een openbare les duo quatre-mains en duo twee piano’s door Pianoduo Blaak. Dit jonge, veelbelovende pianoduo sluit het programma af met een recital. Vast onderdeel van de Pianodag is het Vijfminutenfestival, een open podium voor pianisten van elk niveau, leeftijd en muzikaal genre.

Licht en pop

Voor pianisten en toehoorders die geïnteresseerd zijn in het lichte genre is er een workshop Popmuziek en Improvisatie door Jan Meiborg. Groninger Jan Meiborg heeft een brede, ook internationale concert- en lespraktijk en wil deelnemers aan deze workshop enthousiast maken voor blues, pop- en jazzmuziek. Het gaat om snel resultaat, samenspelen, bekende songs en plezier!

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een interactieve presentatieworkshop door Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen onder leiding van Martine Salomons en het theatrale familieconcert ‘Sand & Chopin’ door Heleen Verleur. In dit speelse concert met muziek van Chopin mogen kinderen volop meedoen.

Meer informatie

De Pianodag wordt georganiseerd door Stichting Noord Nederlandse Pianodagen Emmen en is mogelijk dankzij bijdragen van de gemeente Emmen, provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voor meer informatie en aanmelden zie de website.