Opera als communicatiemiddel en geheimtaal

Kenniscafé, NHL Stenden Hogeschool, Van Schaikweg 94 , Emmen

Lezingen

De opera is een spiegel van sociale omwentelingen en voorspelt wat er staat te gebeuren”, aldus Huub van ’t Hek, specialist op het gebied van de opera en gastspreker op 15 januari in het Kenniscafé Emmen. Op deze avond staat niet alleen de muziek van de opera centraal maar zal Van ’t Hek ook ingaan op de maatschappelijke functie van de opera in tijden van veranderingen én hij toetst deze aan de huidige tijd.

Functie van de opera

Aan de hand van 2 opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart “Le nozze di Figaro” en “Don Giovanni” kijkt Huub van ‘t Hek of de oplossingen van twee eeuwen geleden, die gegeven werden door deze 2 opera’s, net zo richtinggevend kunnen zijn voor nu en later. Van ‘t Hek zal dieper ingaan op het fenomeen opera als communicatiemiddel en geheimtaal. Om u dicht bij deze functies van de opera te brengen, vertelt hij waarop u moet letten bij dit muziektheater, zodat u er meer betekenis aan kunt hechten en plezier aan kunt beleven.

Huub van ’t Hek is hartstochtelijk opera liefhebber en generalist in klassieke muziek. Hij vertelt gedreven over zijn passie. Energiek en driftig gesticulerend doet deze bevlogen meesterverteller zijn verhaal. Inzicht is het doel en humor zijn middel.

Meer informatie

Inloop is vanaf 18.45 uur, start programma is om 19.30 uur. Tickets zijn te koop via de website