Open Imkerijdag en heropening Bijenpark

Blankenheimstraat , Emmermeer

Evenementen

Op zaterdag 13 juli 2019 houdt de bijenvereniging Emmen open huis op het Bijenpark. Voorafgaand aan de open dag zal wethouder René van der Weide het Bijenpark heropenen.

Landelijk evenement

Zij sluiten zich aan bij het landelijke evenement dat door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging wordt georganiseerd. Iedereen is van harte welkom in Emmen! Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Er zal ook honing uit de omgeving te koop zijn. Het afgelopen jaar is er veel werk verzet door een groep imkers en ze zijn trots op het mooie park. Redenen genoeg om dit te vieren.

Bijen zijn boeiend

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Het bijenpark heeft een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdek je de koningin en zie je het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Honingwinning

Hoe komt de honing in een potje terecht? De imker laat u graag zien hoe het uit de honingraten wordt geslingerd en vervolgens direct te eten is. Ze laten ook zien waar de bijenwas vandaan komt, wat de bijen met het stuifmeel die ze halen doen of hoe je bijenkoninginnen kunt telen.

Meer informatie

  • Kosten: Gratis
  • Tijd: 10.00 - 16.00 uur
  • Voor meer informatie bekijk de website.