Lezing in museum Collectie Brands- De Toverlantaarn

Herenstreek 11, Nieuw- Dordrecht

Lezingen

In het kader van Gekleurd Grijs worden er gedurende de maand april in heel Drenthe allerlei activiteiten speciaal voor senioren georganiseerd. Zo ook bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Voor deze gelegenheid heeft Museum Collectie Brands hun toverlantaarn van zolder gehaald.

Historie van de toverlantaarn

Een Toverlantaarn is een prachtig apparaat met een tot de verbeelding sprekende naam. Wat de toverlantaarn doet, is dat het met behulp van een lichtbron en een lens een afbeelding van een glasplaatje op een scherm projecteert. De voorloper dus van de filmprojector en het hedendaagse YouTube.

Op zaterdag 6 en 13 april verzorgt Collectie Brands een lezing over de historie van de toverlantaarn alsook een demonstratie met toverlantaarnvertelling aan de hand van een bekend sprookje. Aansluitend kunt u tijdens een workshop zelf aan de slag om een windlicht in de stijl van de glasplaten van de toverlantaarn te maken. Een leuke activiteit waarbij ook uw kleinkinderen van harte welkom zijn.

Meer informatie

Voor deze activiteit dient u zich vooraf aan te melden door te mailen naar: activiteitmcb@gmail.com. Uw aanmelding is voltooid wanneer u een bevestigingsmail hebt ontvangen. Beschikt u niet over internet, dan kunt u tijdens openingstijden bellen naar 0591-393400. De entreeprijs bedraagt €10,- per persoon voor volwassenen en €2,50 voor kleinkinderen. U kunt op de dag zelf bij de receptie betalen.