Lezing in Bibliotheek voor senioren: ‘Emmen: van nederzetting tot industriestad’.

Noorderplein 101 , Emmen

Lezingen

Op dinsdagochtend 26 februari is er in Bibliotheek Emmen een ontmoetingsochtend voor senioren. Tijdens deze ochtend vertelt Gerrie van der Veen over de geschiedenis van Emmen. In het eerste deel van de lezing behandelt hij o.a. de hunebedden, de bronstijd, de Celtic Fields en het ontstaan van het dorpje Emmen in de vroege middeleeuwen. Ook de komst van het eerste houten kerkje rond de 8e eeuw wordt besproken. Het tweede deel van de lezing staat in het teken van veel foto's van oud-Emmen. De lezing start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Er is een uitgebreide pauze.

Meer informatie

Deze ontmoetingsochtend voor ouderen wordt samen met Sedna georganiseerd. Naast de lezing is er gelegenheid om samen, tijdens de koffie, herinneringen op te halen. Ook is er de gelegenheid af te sluiten met een lunch. Dit is niet verplicht.

Aanmelden voor deze lezing graag vóór donderdag 21 februari via e-mail: klantenservice@bibliotheekemmen.nl of via de balie in de Bibliotheek. Bellen kan natuurlijk ook 0591-681444. Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze lezing. Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan snel aan!