Lezing in Bibliotheek Emmen over hoogsensitiviteit

Bibliotheek Emmen

Lezingen

in Bibliotheek Emmen een lezing over hoogsensitiviteit. Hoogsensitiviteit, of hooggevoeligheid, is een aangeboren karaktereigenschap die ongeveer twintig procent van de mensen heeft.

Prikkels

Bij hoogsensitieve mensen komen veel prikkels (geluiden, emoties van anderen, geur e.d.) ongefilterd binnen en worden dieper verwerkt. Wat anderen normaal vinden, zoals bijvoorbeeld mensenmassa’s of harde muziek, kan daarom voor hoogsensitieve mensen al snel te veel zijn. Als zij daar niet mee leren omgaan, kan het zijn dat ze vermoeid raken en soms niet goed meer weet wie ze zijn of wat ze willen.

Omgaan met hooggevoeligheid

Leert men wel omgaan met hooggevoeligheid, is het een hele mooie eigenschap waar iemand veel aan kan hebben. Zo kan een hoogsensitief persoon empathisch sterk zijn, creatief en gewetensvol en kan hij of zij goed gedetailleerd werken, betrokken zijn en intens genieten. Hoogsensitieve personen hebben vaak een rijke innerlijke belevingswereld, een voorliefde voor gesprekken met diepgang en voelen goed aan wat nodig is in een situatie.

Maaike Schothorst- Emmaneel

Maaike Schothorst-Emmaneel is lifecoach en coacht hoogsensitieve personen. In haar coachpraktijk ‘Energy for life’ helpt zij door middel van gesprekken en praktische oefeningen mensen bewust te worden van hun hoogsensitiviteit en hoe met deze karaktereigenschap in het leven te staan.

Meer informatie

De lezing is van 14.00 tot 16.00 uur.