Leren programmeren bij de CodorDojo in de bibliotheek in Emmen

Noorderplein 101, Emmen

Met kinderen

Tijdens deze bijeenkomst van CoderDojo Emmen op woensdag 6 februari gaan we aan de slag met Micro:bit. Ook voor zo'n klein minicomputertje kun je prachtige programma's schrijven en gelijk uittesten. Wil je hieraan meedoen? Dan heb jij al wel enige ervaring met de programmeertaal 'Scratch' nodig. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 14 jaar.

Heb je al ervaring met de programmertaal 'Scratch' dan kun je je gewoon aanmelden voor deze workshop. Heb je deze ervaring nog niet? Doe dan mee met de volgende CoderDojo in Emmen. Op woensdag 27 februari 2019 wordt er weer een Scratch-workshop georganiseerd in Emmen en op zaterdag 23 februari in Klazienaveen.

Micro bit

Om kinderen in aanraking te brengen met het programmeren is op initiatief van de BBC de Micro:bit ontworpen, een minicomputertje van slechts 4,5 bij 5 cm. Als een programma is geschreven kan het met de online simulator worden getest. Op de Micro:bit is ruimte voor slechts één programma.

De Micro:bit is bruikbaar voor verschillende leuke toepassingen: van eenvoudig tot moeilijk. Eenvoudig is bijvoorbeeld het aansturen van de 25 LED-lampjes die op de Micro:bit aanwezig zijn. Met het juiste script kunnen die in een bepaald volgorde worden aan- en uitgezet en kan een soort lichtkrant worden ontworpen, waarbij teksten voorbij komen scrollen. Moeilijker is het om de Micro:bit te programmeren voor het uitvoeren van een game of het op afstand besturen van een robot of een karretje.

Meer informatie

De workshop is onder begeleiding van Apps Kids Studio uit Hoogeveen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de balie van de bibliotheek in Emmen of via de website .