Lees!workshop van Lidewijde Paris

Noorderplein 101 , Emmen

Kleinschalige activiteiten voor inwoners, Lezingen

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? In haar lees!workshop 'Hoe lees ik?' laat schrijfster en columniste Lidewijde Paris zien hoe literatuur werkt en waarom het zo werkt om zo het plezier van het lezen te vergroten.

Lees!workshop

In deze speciale Boekenweek-Lees!workshop neemt Lidewijde Paris je mee op onderzoek. Wat weten we van de geschiedenis van de vrouw als schrijver? Kunnen we ontdekken of een roman door een man of een vrouw is geschreven? En zo ja: hoe dan? Maakt het voor mijn identificatie uit of de verteller in een roman een man of een vrouw is?

Lidewijde duikt in het verleden en het heden. Ze neemt, al vragend en voorlezend onderweg van alles ‘mee’: ‘vrouwen-’ en ‘mannenboeken’, vrouwen- en mannenhumor... Paris vertelt, stelt vragen, laat zien én leest voor. Tussendoor mag iedereen alles vragen.

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris (1962) is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade, die het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoot. Zij reist door Nederland met haar lees!workshops. Eens in de drie weken beveelt zij drie boeken aan op NPO 1 radio bij Max Nieuwsweekend en af en toe valt zij in als presentator bij Opium op 4 radio.

Meer informatie

De workshop vindt plaats op zondagmiddag 17 maart in het Leescafé in de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen en start om 14.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de bibliotheek en kosten € 5,00 (niet-leden € 7,50).