‘Langer financieel zelfstandig’. Themamiddag in MFC Noorderbreedte

Bibliotheek Klazienaveen

Lezingen

Op woensdag 15 mei is er tussen 14.00 en 16.00 uur in MFC de Noorderbreedte in Klazienaveen een themamiddag getiteld: ‘Langer financieel zelfstandig’. De middag wordt aangeboden door Bibliotheek Klazienaveen, Welzijnsorganisatie Sedna, Schoonmaakorganisatie Dokter en de Rabobank en is een onderdeel van een reeks van thema-behandelingen.

Bijeenkomst waar gezelligheid centraal staat

Tijdens de bijeenkomst, waar gezelligheid centraal staat, worden bezoekers van deze themamiddag onder het genot van een hapje en drankje, volledig bijgepraat over diverse thema’s. Aan de orde komen o.a. WMO-voorzieningen en andere algehele (welzijns-) vragen waaronder Mantelzorg.

Bankieren met de computer

Ook rond het bankieren is er de afgelopen jaren veel veranderd. Bankieren gebeurt met de computer, tablet of mobiele telefoon. Het aantal kantoren en geldautomaten is afgenomen. Voor sommige mensen is het hierdoor moeilijker om zelf de bankzaken te regelen. De Rabobank geeft deze middag een presentatie hierover.

Er wordt ook stilgestaan bij skimming en fishing. Diverse termen die dagelijks voorbij komen. Maar wat betekent het en waar moet je op letten? Natuurlijk is er ook gelegenheid zelf vragen te stellen aan een van de deelnemende partners.

Meer informatie

De toegang is gratis! Opgeven kan via de website. Telefonisch kan ook: 0591-312915. U mag zich ook opgeven bij de balie van de bibliotheek aan de Van Echtenstraat 24 in Klazienaveen.