Kunstenaar Gijs Ambrosius exposeert in Bibliotheek Emmen

Noorderplein 101, Emmen

Kunst & Cultuur

Tot half mei exposeert kunstenaar Gijs Ambrosius met zijn tekeningen en schilderijen in Bibliotheek Emmen. Gijs Ambrosius (1956) is autodidact en woont in Emmen.

Liefdesverklaring aan de kleur.

Tekenen en schilderen doet hij al van jongs af aan. Zijn zogenaamde ‘innerlijke tekeningen’ maakte hij alleen voor zichzelf. Ze waren een uitlaatklep voor persoonlijke spanningen. In 2014 kreeg hij het advies met zijn tekenwerk naar buiten te treden. Zo belandde hij bij Special Art in Amersfoort. Zijn tekeningen kregen daar een warm onthaal. Vanaf dat moment volgde de ene expositie na de andere. In 2015 won hij de Special Award (tweede prijs, stipendium van 2500 euro).

Het werk van Gijs Ambrosius – fineliners, Oost-Indische inkt en acrylverf – ontwikkelde zich langzaam van labyrinten in grijstonen tot steeds kleuriger figuraties. Zijn inspiratie put hij uit dromen en volkskunst. Zelf ervaart hij zijn werk als beelden uit het collectief onbewuste. Alle schilderingen noemt hij prefiguraties; iedereen ziet er iets anders in, niks ligt vast, alles stroomt.

Meer informatie

  • Zijn werk is ook te zien op zijn website.
  • De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van Bibliotheek Emmen.