Koffieconcert 't Volk van Grada

Noordeind 21, Emmen

Concerten & Muziek

Roel Luchies en Henk Vleems uit Gees traden de 60 en 70’er jaren samen op met de popband The Scandels.  Na een succesvolle periode met de band ging Roel in Emmen bij de beroepsbrandweer en Henk werd boer. Geïnspireerd door o.a. Harm en Roelof pakten zij enige jaren geleden de muziek toch weer op.

Drentse taal promoten

De beide songwriters willen met hun muziek en teksten een breed publiek bereiken, en vooral de Drentse taal promoten. “Er is een sterk groeiende belangstelling voor de streektaalmuziek” ervaren Vleems en Luchies, en daar willen zij graag op inspelen. Muziek zit hun in het bloed en de liefde voor Drenthe is bij de geboren en getogen inwoners uit Gees onomstreden. Ongeveer zes jaar geleden kwam het idee om een cd te schrijven en op te nemen, en Harm en Roelof vormden een belangrijke inspiratiebron.

In de Theaterschuur van de Nabershof vindt dit Drentse duo de juiste omgeving en sfeer om hun liedjes in de Drentse taal met af een toe een uitstapje naar het Nederlands of Engels te vertolken

Meer informatie

Kaarten € 15.00 p.p. incl. kopje koffie/thee met krentenwegge. Reserveren ( Beperkt aantal plaatsen) 0591-617742 of 0653321911. Ook kunt U op dinsdag- of donderdagmorgen bij de Nabershof Uw kaarten regelen.