Internationaal Vliegerfestival Emmen

t/m

Grote Rietplas

Evenementen

Vliegers in allerlei vormen en afmetingen zijn te bewonderen tijdens de 31ste editie van het Internationaal Vliegerfestival. Vrijdagavond 16 augustus zal wethouder Jisse Otter de officiële opening verrichten.

Feest met vliegers

Je kijkt je ogen uit, zo veel vliegers uit binnen- en buitenland gaan aan de grote Rietplas de lucht in. Van klein tot supergroot, in alle vormen en ook in 3D! Zoals een superkat met zes jongen, Retro Cartoon Network, een complete dierentuin en nog veel meer leuks. 's Avonds zijn de vliegers zelfs met verlichtingQ

Er is een vliegerschool op het terrein en er zullen diverse demonstraties en recordpogingen zijn. Wat te denken van vliegeren boven de 1000 meter? Voor de liefhebbers van cultuur is er een kunstroute met verschillende kunstwerken die te maken hebben met wind, water en licht.


Vrijdagavond is er countrymuziek en zaterdagavond is er Ierse muziek op de gezellige Plaza. Bijzonder is de mirakelavond op zaterdag. Een avond vol dans, muziek en een spectaculaire vuurwerkshow op een podium in het water.


Zondagmiddag is in de grote tent een veiling voor het goede doel; 'Joelles Helping Hands'.


Het vliegerterrein is supergroot zodat er heerlijk gewandeld en genoten kan worden van de vele kunstwerken die zowel in de lucht als op de grond te bewonderen zijn. Een leuk festival voor de hele familie.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.s-v-e.nl