In gesprek met het Taalpunt Emmen

Wist je dat 1 op de 6 inwoners van Emmen moeite heeft met lezen en schrijven? Of met rekenen en het gebruik van de computer? Hoe moeilijk zijn brieven van instanties wel niet? Of het lezen van de ondertiteling op televisie? Op deze zaterdagochtend kun je in gesprek gaan met personen die actief betrokken zijn met de hulp aan mensen met lees- en schrijfproblemen.

Taalpunt

In de bibliotheek is een Taalpunt gevestigd. Aan deze taalpunten zijn veel vrijwilligers verbonden. Daarnaast zijn er veel meer mensen, direct of indirect betrokken bij de ondersteuning van mensen met lees- en schrijfproblemen.

Tijdens deze "in gesprek me" editie kun je in gesprek met een wethouder, een docent Nederlands van het Drenthe College, een trainer van de cursus Klik & Tik, een deelnemer aan het Taalpunt, maar ook een taalvrijwilliger of iemand van de werkvoorziening.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om meer over het Taalpunt te weten, over iedereen die erbij berokken is? Kom dan deze ochtend naar de bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen.
Het is ook mogelijk om tijdens deze ochtend een gratis afspraak met één van onze aanwezige taaldeskundigen. Dit kan tussen 10.30 en 12.00 uur. 

Wilt u meer informatie over het taalpunt: www.bibliotheekemmen.nl