In an Irish Inn

Bibliotheek, Noorderplein 101 Emmen

Een afwisselend en verrassend programma van Ierse liederen en verhalen van Loek Boer en Jan Wessels.

De middag

Loek Boer en troubadour Jan Wessels verzorgen een vrolijk programma van Ierse liederen en verhalen. Er worden een tweetal Ierse verhalen verteld. Verhalen over schelmenstreken, vriendschap, hebzucht en bedrog. De verhalen worden afgewisseld met Ierse liederen over liefde, geluk en ongeluk en het verlangen naar een beter bestaan op het Ierse platteland. Liederen, zoals die al eeuwen lang worden gehoord in Ierse pubs of bij een kampvuur in het veld.

Loek Boer

“Het is de kracht van de verhalenverteller om zijn luisteraars mee te nemen naar een andere wereld en zo een brug te slaan tussen daar en toen en hier en nu”. Loek Boer is verhalenverteller van beroep en vertelt nu al ruim 20 jaar verhalen. Sprookjes, mythen, sagen, geschiedenis- en streekverhalen uit vele culturen bij allerlei gelegenheden en voor alle leeftijdsgroepen.

Jan Wessels

Jan Wessels is trainer, coach en haptonoom en woonachtig in Coevorden. Naast zijn werk houdt hij zich bezig met Ierse en Schotse muziek. Als zanger en gitarist speelt hij al een geruime tijd in de muziekgroep ‘Erin go Bragh’ uit Meppel. Door middel van de samenwerking met Loek Boer wil hij op een andere manier mensen in aanraking brengen met zijn muziek.

Meer informatie

Kosten: €4,00 (€10,00 voor niet-bibliotheekleden)
Aanmelden: www.bibliotheekemmen.nl