Historische lezing: Otto von Bismarck: de ijzeren kanselier

Bibliotheek Emmen, Noorderplein , Emmen

Kleinschalige activiteiten voor inwoners, Lezingen

Lezing van Klaas Hoogenboezem over de ijzeren bondskanselier Otto von Bismarck. Was hij een brute houwdegen of juist een geslepen politicus?

Op zondag 15 december geeft oud-docent Klaas Hoogenboezem op uitnodiging van de Bibliotheek Emmen een historische lezing over de Pruisische Otto von Bismarck, ook wel de ijzeren bondskanselier genoemd. In deze lezing zal zijn rol in de Duitse geschiedenis uitgebreid worden behandeld. 

In de loop van de geschiedenis heeft Otto von Bismarck (1813-1898) het label van een brute houwdegen opgeplakt gekregen. Of dit terecht is?
Na drie oorlogen wordt koning Wilhelm I van Pruisen tot keizer van Duitsland gekroond. Von Bismarck promoveert tot kanselier van Duitsland. Hij sluit in deze rol verdragen met alle grote landen in Europa en zorgt voor een stabiel machtsevenwicht in de onrustige jaren rond het einde van de 19e eeuw.

meer informatie

De lezing begint om 13.30 uur. Toegangskaarten hiervoor zijn beschikbaar via www.bibliotheekemmen.nl en de balie van de bibliotheek. De kaarten kosten € 2,- voor leden en € 5,- voor niet-leden.