Historisch Café over het bibliotheekwezen in de gemeente Emmen

Noorderplein 101, Emmen

Lezingen

De Historische Vereniging Zuidoost-Drenthe en de Bibliotheek Emmen organiseren ook in het nieuwe jaar Historische Cafés. Op zaterdagmiddag 19 januari a.s. staat de geschiedenis en de toekomst van het bibliotheekwezen in de gemeente Emmen op het programma. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in de Louis Couperuszaal (2de verdieping) van de Openbare Bibliotheek aan het Noorderplein in Emmen. De zaal is vanaf 13.30 uur open. Het Historisch-Café duurt tot 15.30 uur

Oud bibliothecaris Els van Gerwen uit Odoornerveen neemt u mee naar de beginjaren van de bibliotheek. Els was een van de medewerksters in de toenmalige nieuwe bibliotheek aan de Sterrenkamp.

Na de pauze komt de huidige directeur Marchien Brons aan het woord. Zij vertelt over het nu, de ontwikkelingen van het bibliotheekwezen in de gemeente Emmen in de toekomst en over de plannen die de bieb heeft met betrekking tot het erfgoed.  

Een bijeenkomst waar verleden en toekomst van een van de belangrijkste openbare voorzieningen voor alle inwoners van de gemeente Emmen wordt belicht. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.