Het fitte brein in Roswinkel

Stad 15, Roswinkel

Lezingen

Op dinsdag 29 oktober is er van 09.30 tot 12.00 uur in Het Stadhoes in Roswinkel een bijeenkomst getiteld: ‘Het Fitte Brein’. De bijeenkomst wordt  georganiseerd door de Bibliotheek Emmer-Compascuum en de Buurtsportcoach Senioren van de gemeente Emmen. De ochtend wordt om 12.00 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Hersentraining

Hoe oud we worden weet niemand. Maar hoe we oud worden, dat is wél te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door onze hersenen te stimuleren. Dat helpt om ze fit te maken en houden, anders verliezen ze aan kwaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen een positief effect heeft op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie, evenals het leiden van een actief leven met diverse interesses.  

programma

Tijdens het eerste half uur van ‘Het Fitte Brein’ kunt u luisteren naar een interessante lezing. Deze geeft u bruikbare tips om uw brein zo lang mogelijk fit te houden. Vervolgens is er een quiz en na een korte pauze een workshop  ‘training van de hersenen’. Om 12.00 wordt de ochtend afgesloten met een gezamenlijk lunch. De kosten voor deze ochtend zijn € 5,00 is inclusief koffie/thee en de lunch.

Meer informatie

Wilt u meedoen? Geeft u zich dan vóór 24 oktober 2019 op bij Eefke Weismann-Hooijer, buurtsportcoach Senioren van de gemeente Emmen. Telefoon:  06–11 250 789, mail naar: e.weismann-hooijer@emmen.nl. Bij opgave uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel een mailadres vermelden.