Georg Friedrich Händel Orkestwerken

Noorderplein 101, Emmen

Lezingen

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

Wie kent niet de schitterende orkestsuites: 'Watermusic' en de 'Music to the Royal Fireworks'? Verder schreef Händel vele 'concerti grossi', u krijgt er in deze lezing voorbeelden van te horen. Ook maakt u kennis met zijn orgelconcerten en het heerlijke harpconcert. 

Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren. Hij geeft deze lezing op dinsdag 8 januari van 14:00 tot 16:00 uur  in de bibliotheek van Emmen. De kosten hiervoor zijn € 10,00

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel ", maar kan ook los worden geboekt. Andere data zijn 22 januari en 5 februari.
De aanmelding voor deze activiteit loopt via de Volksuniversiteit Hoogeveen.