GANZENEXCURSIES

Veenloopcentrum, Zusterweg 17, Weiteveen

Natuur & Actief

De ganzen zijn weer massaal neergestreken in het Bargerveen en daarom organiseert het Veenloopcentrum wederom diverse Ganzenexcursies (de zogeheten Kijk- en Luistertochten).

De excursie

Er zijn momenteel ongeveer 40.000 ganzen in het Bargerveen. Ze zitten niet op de plaatsen waar ze normaal zitten. Dat is in verband met de werkzaamheden in het gebied. Het was dus ook even onzeker of de excursies dit jaar door konden gaan maar op 7 december, 11 en 25 januari is er de mogelijkheid om dit spektakel te bewonderen. In deze excursie kun je zien hoe de ganzen over dit prachtige gebied trekken. Het gesnater is oorverdovend en heel indrukwekkend. Na afloop kunt u eventueel ook nog genieten van een ontbijt in het Veenloopcentrum.

Meer informatie

Het vertrek is om 7.00 uur ’s morgens vanaf het Veenloopcentrum in Weiteveen en gezamenlijk wordt het gebied van de ganzen bezocht. De kosten hiervoor zijn voor de wandeling € 4,-- en de wandeling incl. ontbijt € 9,--. Aanmelden graag bij het Veenloopcentrum, tel. 0524 541458 of via e-mail info@veenloopcentrum.nl