Filmhuis Emmen presenteert 'Niemand in de stad'

Westeind 70, Emmen

Uitgaan, Voorstellingen

Hoewel Emmen steeds meer studenten trekt, kun je niet zeggen dat het een echte studentenstad is, met bijvoorbeeld studentencorpsen zoals die in de grote steden floreren. Wie het begin ziet van 'Niemand in de Stad' van Michiel van Erp, ervaart dat misschien niet als een gemis; het corpsleven wordt tot in de ranzigste details getoond. Maar gaandeweg vallen de maskers af.

“Als je er echt over nadenkt, dan komt het altijd ongelegen, het volwassen leven”, verzucht een van de hoofdrolspelers. De film begint met een inkijkje in het leven van studenten Philip, Matt en Jacob. Ze wanen zich jong en veilig in de subcultuur van het studentencorps, totdat de grauwe realiteit van alledag op de deur klopt. Naast de moeizame overgang van jong naar volwassen, vormt de vader-zoonrelatie een belangrijke rode draad door de film: de afwezige vader van Philip, de stervende en vervreemde vader van Matt en de rijke, autoritaire vader van Jacob.  

Met o.a.: Minne Koole, Jonas Smulders, Chris Peters, Sofie Porro, Julia Akkermans, Anneke Blok, Hans Kesting, Ariane Schluter, Gijs de Lange, Jacqueline Blom, Kim Feenstra, Huub van der Lubbe.

De film 'Niemand in de stad' wordt door Filmhuis Emmen vertoond in Kinepolis,  maandag 28 januari om 20:15 uur.

Kaarten kosten € 10,- (abonnees € 7,50)