Feestelijke heropening Bibliotheek Emmen

Op zaterdag 31 augustus wordt vanaf 10.30 uur met een feestelijk programma de bibliotheek aan het Noorderplein heropend. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de bibliotheek weer een hedendaagse uitstraling te geven en aan te passen aan de veranderende wensen van de gebruikers.

Hele dag activiteiten in het pand aan het Noorderplein

Het programma voor deze zaterdag voorziet in muzikale optredens van drummer / percussionist Peter Deiman, het duo Pieter Immenga & Jack Knoester en het theatrale zangduo ‘Klevende liefde’. Ook het jonge DJ talent Thijs Dahler, winnaar van de DJ-contest in 2017, vertoont zijn kunsten.  En voor gast-pianisten staat de piano klaar.

Naast muziek zijn er ook hele dag activiteiten voor kinderen. Zij kunnen op de compleet vernieuwde jeugdafdeling naar hartenlust bouwen met LEGO. De jeugd kan meedoen aan de doorlopende workshops ‘Miniboekjes’ of ‘Gelukspoppetjes maken’ van KreaKracht, of aansluiten bij één van de ‘robot’ workshops van René de Groot van Nobanovi.
In de middag is er een speciale dansworkshop voor de peuters en eenzelfde soort workshop voor de kleuters onder leiding van Marije Wanders.

Vanaf 11.30 uur worden er met regelmaat rondleidingen gehouden, waarbij uitleg wordt gegeven over de keuzes die de bibliotheek heeft gemaakt bij deze herinrichting. In de middag wordt enkele malen het ‘Letterpakkenspel’ gespeeld.
Het complete programma voor deze dag is te vinden op de website van de bibliotheek.

En besluit u op deze dag lid te worden van de bibliotheek dan ontvangt u een aantrekkelijke korting!