Familiedag 2019 in het Bargerveen op Hemelvaartsdag

Kamelingswijk 82 OZ, Zwartemeer

Evenementen, Met kinderen, Natuur & Actief

Vanaf het gebouw van Staatsbosbeheer, letterlijk aan het zuideinde van de Kamerlingswijk in Zwartemeer, vindt op Hemelvaartsdag de Familiedag 2019 plaats. Deze dag is mede georganiseerd door stichting Het Drentse Veenland!

Dauwtrappen

De dag begint met een mooie ochtendwandeling om 6 uur! Heerlijk dauwtrappen door natuurgebied het Bargerveen. Na de wandeling is er eventueel een mogelijkheid om te ontbijten. Aanmelden voor het dauwtrappen is wel verplicht!

Feestelijk

De aansluitende, feestelijke familiedag is van 10.00 – 16.00 uur en, zoals gebruikelijk, voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn de hele dag activiteiten voor alle leeftijden in de prachtige natuur van het Bargerveen. Denk aan vogelhuisjes maken, gratis geschminkt worden, een spannend smokkelspel, het blote voeten pad bewandelen, een avontuurlijke speurtocht, uilenballen pluizen, vogelzaadbommetjes maken en nog veel meer! Primeur dit jaar is de komst van Fehnland Ziegenkäse uit Hebelermeer. De mensen van deze gloednieuwe geitenboerderij zijn dit jaar aanwezig tijdens de Familiedag in Zwartemeer met heerlijke kaasproducten en een hele groep, echte, volop te knuffelen, jonge geitjes!

Meer informatie

Aanmelden voor het dauwtrappen kan via de mail info@veenloopcentrum.nl of telefonisch via nummer: 0524 541458

Kijk voor alle informatie op http://www.veenweek.nl/ of http://www.meetingnature.nl/ of bel 06-53199389