Tentoonstelling KENNE GREGOIRE

t/m

KENNE GREGOIRE, realistische fijnschilder is te zien met een tentoonstelling van bestaand en nieuw werk in de grote kerk van Emmen

Een prachtige solotentoonstelling

De Stichting Grote Kerk Cultureel komt met een prachtige solotentoonstelling van Kenne Grégoire, met bestaande en nieuwe werken. Kenne Grégoire, Teteringen, (NB)  studeerde in Amsterdam aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten van 1967 tot 1973. In het jaar van zijn afstuderen werd hem de zilveren Prix de Rome toegekend.

Grégoire werkt volgens de traditionele schildertechniek van de 17de eeuwse meesters maar gebruikt daarvoor meestal acrylverf, een modern materiaal. Daarmee zet hij een onderschildering op in grijstinten waarover de kleuren in transparante lagen worden aangebracht.

Grégoire is een veelzijdig kunstenaar. Zijn werk heeft in veel binnen en buitenlandse musea gehangen. Ook Museum MORE in Gorssel heeft werk van hem in de collectie. Hij maakt realistische schilderijen met een nagenoeg fotografische perfectie.

In zijn oeuvre vinden we stillevens, portretten, gebouwen en landschappen. Door de jaren heen is de serie met als thema Comedia dell'arte ontstaan. Theatraal uitgedoste mensen die eenzaamheid, vertwijfeling en verlangen verraden. Deze schilderijen zijn veel bonter van kleur dan zijn stillevens.

In alle composities is slijtage, verval en schoonheid te zien. De voorwerpen in de stillevens zijn nooit nieuw, de dingen zijn beschadigd, gedeukt en roestig, want zij zijn veel gebruikt en het leven is erover heen gegaan. Het zijn objecten die voor iedereen herkenbaar zijn. Om de voorwerpen zo’n  doorleefde indruk te geven gebruikt Grégoire ingehouden kleuren, die hij met grote technische vaardigheid aanbrengt. Het resultaat is schoonheid.

Meer informatie

Openingstijden van de Grote Kerk: wo, do en za van 13.00- 17.00 uur.

www.grotekerkcultureel.nl