Een pelgrimstocht met een knipoog

Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101

Theater ITAKA treedt op met de bijzondere theatervoorstelling ‘De Pelgrim’ in de bibliotheek aan het Noorderplein. Een persoonlijke verhaal over ‘het pelgrimeren’, gespeeld door Baukje van der Meer (zang en gitaar) en Baukje Fennema (verhalenvertelster). 

Het verhaal

Na een intensieve pelgrimstocht langs de waddenkust kijken Baukje & Baukje terug op hun reis en delen ze hun ervaringen over het ‘waarom’ van pelgrimeren. Alles komt voorbij: op zoek gaan naar wie we zijn, de mooie ontmoetingen, de bijzondere natuur-ervaringen binnen- en buitendijks en de lessen in nederigheid. Gelukkig doen zij dat terugblikken met ernst, humor en zelfspot, want hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk zijn wij allemaal maar ‘roependen’ in de woestijn!

Achtergrond

Baukje van der Meer en Baukje Fennema hebben afgelopen zomer nauw samengewerkt bij de performances tijdens het project ‘Dijk van een verhaal'. In 2017 liep Baukje Fennema op de kop van de zeedijk van Lauwersoog naar de Afsluitdijk. Tijdens haar voettocht ontmoette ze mensen, die bereid waren hun levensverhaal te vertellen.

Meer informatie

Begintijd: 13:30 uur
Locatie: Bibliotheek Emmen
Kosten: €4,00 (€10,00 voor niet-bibliotheekleden)
Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van de Bibliotheek of via: www.bibliotheekemmen.nl