Doe inspiratie op, zondag 2 juni Open Tuin Smakelijk Erf

Vaart ZZ 171 , Nieuw- Amsterdam

Natuur & Actief

De insectenpopulatie nam de laatste dertig jaar met tweederde af. Dat is dramatisch nieuws. Maar er is hoop! Want met enkele kleine, maar biodiverse tips maak je je tuin tot een waar insectenparadijs. En dat trekt weer massa’s vogels en andere nuttige dieren aan. Hoe je dat doet, ontdek je tijdens de Velt-ecotuindagen en Smakelijk erf doet weer mee.

Inspiratie

Doe inspiratie op hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op ecologisch wijze. Er wordt uitleg gegeven over permacultuur en bio dynamisch tuinieren, kringlopen in je tuin en veel tips en trucs worden met de bezoeker gedeeld.

Eetbare siertuin

Kom genieten van de eetbare siertuin met vele kruiden, sierlijke eetbare gewassen, klein fruit en fruit- en notenbomen. Zoek de schaduw op in het bosperceel dat meer en meer veranderd in een voedselbos en geniet ook van de dieren, zoals de bijen. En uit de moestuin kan vast al het een en ander geproefd worden.

Meer informatie

Op zondag 2 juni is iedereen welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Voor geïnteresseerden start er rond 12.00 en 14.00 uur de rondleiding die circa 1 uur duurt.