De Weltmeister, de dag dat de wereld kleur kreeg!

t/m

Raadhuisplein 100, Emmen

Uitgaan, Voorstellingen

Na het grote succes van de voorstellingen De Kronieken van Kapitein Kolk, Roegzand en De Grup presenteert muziektheatergezelschap Iemandsland een nieuw multimediaspektakel: De Weltmeister. Exclusief in het ATLAS Theater in Emmen. Voetbal speelt een belangrijke rol in de Weltmeister waar het leven in de Veenkoloniën tijdens de seventies de hoofdrol speelt.

Ruig multimediaspektakel

De Weltmeister is een ruig multimediaspektakel dat laat zien zien hoe een plattelandsgezin zich in 1974 losmaakt van hun geschiedenis en vooruit kijkt, de toekomst in. Een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes die zomaar hits hadden kunnen zijn, als ze toen waren uitgebracht.

De dag dat de wereld kleur kreeg

Het is 1974 en zelfs in onze grensstreek komt de wereld voor het eerst via kleurentelevisie binnen. Dominees met enorme bakkebaarden, boeren met knaloranje overhemden en bankbediendes met het haar voorzichtig over de oren. Heino, Vicky Leandros, ABBA en Rod Stewart schallen uit transistorradio’s die goedkoop en draagbaar zijn, zodat iedereen overal zijn favoriete muziek bij zich heeft. Hilversum 3 bestaat al, maar Veronica is alleen te ontvangen, als de wind deze kant uit waait. Niet het seizoen maar de reclame bepaalt wat we eten en drinken: Nuts, Treets, King Corn, Exota en Skol. Het Nederlands voetbalelftal gaat naar de wereldkampioenschappen, maar niemand heeft er hoge verwachtingen van. In deze wereld leeft ons doorsnee plattelandsgezin. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

Meer informatie

De Weltmeister van theatergezelschap IEMANDSLAND staat garant voor avondvullend, rauw belevingstheater. De voorstelling wordt omlijst met liedjes, gespeeld door een top band. De Weltmeister wordt een onvergetelijke avond! Kom vooral lekker swingen op seventies muziek tijdens de exclusieve afterparty met DJ Schmutzige Harry.

Kaarten zijn te bestellen via www.atlastheater.nl of via de website!