Concert Grote Kerk Emmen

Grote Kerk Emmen

Concerten & Muziek

Zondagmiddag 17 februari 2019 treedt in de Grote Kerk in Emmen het renaissance- en barokensemble La Primavera op met het programma Canto Amoroso

Met ‘Canto Amoroso’ brengt La Primavera bestaande uit Anabele Marcos (zang), Regina Albanez (klassieke gitaar) en Maaike Boekholt (viola da gamba) een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie.

Muziek vol liefde, vuur en passie

Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen. De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol. De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. In de Italiaanse muziek hoor je het belcanto, de simpele maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit.

Er worden werken uitgevoerd van Claudio Monteverdi, Marain Marais, Juan Arañés en Giovanni Girolamo Kapsberger.

Het trio La Primavera (De Lente) maakt al meer dan 20 jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten in binnen- en buitenland. Zij proberen de barokmuziek voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.

Een korte impressie van perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Meer informatie

Datum: 17 februari
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 17,50; Vrienden SGKC € 14,00 incl. koffie/thee
Kaarten reserveren via info@sgkc.nl, via www.grotekerkcultureel.nl, of via 0591 – 645180/ 621428.