CoderDojo: aan de slag met de Ozobot

Noorderplein 101, Emmen

Workshops

Bij deze cursus van CoderDojo Emmen gaan we aan de slag met de Ozobot. Dit zijn grappige kleine robotjes die hun route bepalen door lijnen te volgen. De kleuren van de lijnen waar ze overheen 'lopen' geven ze weer door licht te geven in de kleur van de lijn die ze volgen Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en wordt gegeven op woensdag 9 januari van 14:30 tot 16:30 uur in de bibliotheek van Emmen

Kinderen kunnen de Ozobots programmeren door lijnen te tekenen en deze te voorzien van codes. Op deze manier kunnen kinderen hele verhalen tekenen, wedstrijdjes doen met verschillende ozobots, maar ook puzzels opgelossen. Door met deze codes bezig te zijn leren kinderen spelenderwijs bezig te zijn met het geven van commandos aan robotjes, waarmee ze de ozobots programmeren. Enige kennis van de programmeertaal 'Scratch' is hierbij handig.

Deze workshop staat onder leiding van Henrique Zaagman van Apps Kids Studio uit Hoogeveen. App kids Studio ontwikkelt educatieve apps en geeft progammeerlessen.

Deelname aan CoderDojo Emmen is gratis. Wegens het beperkte aantal plaatsen is aanmelden vereist, dat kan hier. Aanmelden via de receptie van de bibliotheek kan ook!