C'est la Vie

Centrum van Emmen

Concerten & Muziek

Dit jaar viert de organisatie van C’est la Vie festival haar 25-jarig jubileum op zondag 21 juli! Emmen is deze dag weer het decor voor spectaculaire straattheateracts!

Straattheaterfestival

Het Festival C’est la Vie is een gratis toegankelijk straattheaterfestival in het centrum van Emmen. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een mix van vlooienmarkt en braderie, straattheater en muziek. De stichting C’est la Vie is verantwoordelijk voor de invulling van het overdag gedeelte, het straattheater en de markt. Het muziekprogramma, ’s avonds wordt door de lokale horeca ingevuld en georganiseerd. Tussen beide partijen is in de loop der jaren een succesvolle samenwerking ontstaan. Het C’est la Vie Festival staat dan ook niet voor niets in de top 50 van sterkste merken in de Drentse cultuursector en is één van de grootste publiektrekkers van de Gemeente Emmen. 

Spektakel

Uniek is de prachtige verticale muurdans die gaat plaatsvinden tegen de voorzijde toren van de Grote Kerk. De mix van spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek maakt het optreden bijzonder en uniek. De Verticale muurdans is een uitvoering waarbij de acrobaten op de toren van de Grote kerk abseilen en een choreografie uitvoeren verticaal dansend tegen de muur van de kerk. De act is speciaal op maat gemaakt voor het jubileum van het C’ est la Vie Festival en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Drenthe. Het vertelt een verhaal vol passie en emoties tussen man en vrouw omringd in een Argentijnse sfeer.
De mannen van BV Natuur halen de natuur terug naar het hier en nu, met hun koddige kraanwagen bouwen zij een boom 2.0. In het komische theaterstuk onderzoeken ze de vraag of de natuur maakbaar is. Door de natuur in een kunstwerk te vatten, richten ze tegelijk onherstelbare schade aan. Kom genieten van pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven!
En kom je de Grande Dames tegen? Maak dan plaats voor dit hoge bezoek. Graag laten deze dames hun deinende rokken bewonderen, maar het liefste hebben de dames dat u een diepe buiging voor ze maakt, ze  doen namelijk vreselijk uit de hoogte. Hun arme dienster ondervindt dit aan den lijve. Het lijkt wel of ze het een genoegen vinden om haar te kleineren en laten haar voor het minste of geringste opdraven. Laat deze bode echt zomaar alles over haar kant gaan?

De jubileumeditie laat zien wat voor moois er mogelijk is in Emmen. Met hoofdsponsor Phonehouse Emmen, de horecaondernemers en Organisatieburo Vitalis weet de organisatie er elk jaar weer een feestje van te maken.  Blije gezichten, lachende spelende kinderen en prachtig straattheater, wat wil een mens nog meer!
's Avonds gaat het feest door en neemt de horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma. Op zeven podia in het centrum treden bands en DJ’s op.
Het belooft een geweldige dag te worden, dus kom 21 juli naar het C’est la Vie festival in Emmen!

Informatie

In het programmaboekje en op de website is alle informatie te vinden.
C'est la Vie begint om 10 uur met de vlooienmarkt en braderie. Vanaf 13.00 uur barst het straattheater los. Het straattheater en de markt duren tot 17.00 uur. ’s Avonds kan men zich tot in de kleine uurtjes blijven vermaken met een gevarieerd muziekprogramma georganiseerd door de lokale horeca.