Carols for Christmas

Kunst & Cultuur

Op zondag 23 december geeft Vocaal Ensemble Magnificat een kerstconcert in de Grote Kerk van Emmen. Zij zingen bekende en geliefde koorwerken om het warme kerstgevoel mee te geven. Daarbij horen natuurlijk de Engelse ‘christmas carols’ van John Rutter. Ook maakte dirigent Daniel Rouwkema nieuwe bewerkingen van onder andere Stille Nacht en het Ave Maria van Bach/Gounod. 

Muzikale medewerking wordt verleend door Jan Lenselink (piano en orgel), Ingrid van der Klei (fluit), Pauline Westen (hobo), Arnoud Meijers (trompet), en het Strijkkwartet Noord Nederland met Veerle Schütz en Julia Doornebosch (viool), Noémi Lak (altviool), en Karoun Baghboudarian (cello). Het geheel staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema.

Op kerstavond, maandag 24 december, zingt Magnificat hetzelfde programma, met de andere koren van Daniel Rouwkema, in het Concertgebouw in Amsterdam. 

‘Carols for Christmas’ in de Grote Kerk begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is €17,50 en voor kinderen t/m 12 jaar slechts € 10,00. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur, via de leden, of via kaartverkoop@magnificat-emmen.nl