Brisk speelt Bach

Grote Kerk Emmen

Concerten & Muziek

Zondag 6 oktober brengt het Blokfluitensemble Brisk in de Grote Kerk van Emmen het programma Brisk speelt Bach. BRISK betekent levendig en wakker. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent. De pers prees de klankschoonheid, het plezier en de schijnbaar moeiteloze technische precisie van het kwartet. Het ensemble omringt zich altijd met een enorme verzameling blokfluiten. Zij brengt het inmiddels zeer geprezen programma Brisk speelt Bach vol bewerkingen van Bachs muziek, met hedendaagse commentaren.

kassa.

Brisk speelt Bach is een inmiddels zeer geprezen programma vol bewerkingen van Bachs concerti, fuga’s en Choralvorspiele, met hedendaagse commentaren van Guus Janssen en Toek Numan. De cd BRISK speelt Bach verscheen in januari 2016 bij het label GLOBE. ‘’Er waait een verbazingwekkende bries vanuit Nederland, vol kleuren, raffinement en energie … schitterende transcripties en prachtige nieuwe stukken …” Classiquenews zomer 2015, “De volmaakte technische beheersing en de grote muzikale zeggingskracht van BRISK, plaatsen dit ensemble op grote hoogte …” Tijdschrift Oude Muziek maart 2016, “Fraai afgewogen …warm en bezonken dankzij al die menselijke adem door dat hout” Luister februari 2016, “Nu weer warm, gloedvol en laag, dan weer fel en hoog, of vrolijk kwinkelerend. De blokfluit, een instrument dat in handen van Brisk blijft verrassen …” Dagblad van het Noorden december 2015.

Variatie in stijl en sfeer, virtuositeit en luchtigheid – dat zijn de ingrediënten voor een concert van BRISK. Het kwartet verschijnt altijd op het podium met een enorme verzameling blokfluiten. Sinds 1986 gaf BRISK talloze concerten bij gerenommeerde podia en op festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren. BRISK werkt regelmatig samen met collega-musici, en met kunstenaars uit andere disciplines zoals acteurs, regisseurs, tekstschrijvers en filmers. De mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden steeds verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar af. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. Het kwartet maakt ook regelmatig muziekproducties voor kinderen. De pers prees het spelplezier en de grote virtuositeit van het ensemble.

Het concert op 6 oktober in de Grote Kerk Emmen maakt deel uit van een serie van 6 kamermuziekconcerten. Losse kaarten dan wel een passe partout voor het gehele seizoen kunnen gereserveerd worden op de website van Grote Kerk Cultureel en zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan de